Hvad er fremhævede uddrag (featured snippets)?

In SEO, Viden by Kim Vesterbirk

Fremhævede uddrag, featured snippets, er et kortfattet direkte svar på en brugers søgeforespørgsel. Et svar der vises i toppen af Googles søgeresultatside (SERP) uden at brugeren skal klikke videre for at få mere information.

Hvordan ser featured snippets/fremhævede uddrag ud i søgeresultater?

Hvis vi tager udgangspunkt i min søgning: “Hvordan er vejret i Århus i dag” præsenterer Google mig for et svar som gerne skulle besvare mit spørgsmål.

Det mest spændende, i SEO øjemed, ved dette svar er at det vises OVER de organiske søgeresultater! Fremhævede uddrag, featured snippets, vises som resultat 0, uden at skubbe organiske søgeresulater ned på listen!! Altså skaber et fremhævet uddrag rigtig meget opmærksomhed og ligeså trafik til dit website.

De forskellige typer fremhævede uddrag.

Googles søgeresulater udvikler sig løbende. I dag eksisterer der mange typer “featured snippets”. Lad os gennemgå et par stykker af dem herunder.

Tekst

Det rene tekst svar på søgningen “Hvilken dag er det i dag” kan se sådan ud:

Tekst og billede

Nogen tekstsvar har et billede tilknyttet. Ganske som svaret på spørgsmålet “Hvad er bøger”.

Video uddrag – Video Snippets

Det kan ske at Google beslutter sig for at en video er det bedste svar på en forespørgsel, ganske som det var tilfældet da jeg søgte efter “how to bake bread”

Lister og tabeller – snippets

Hvis svaret indeholder en fremgangsmåde, en trin for trin løsning, så ser svaret ofte ud som da jeg søgte på “brødopskrift med speltmel”

Hvordan bliver mit svar et udvalgt uddrag?

Svaret er simpelt, og en kende irriterende.

Google fastsætter det bedste svar på et givent spørgsmål og hvilket domæne der bliver vist som et featured snippet. Dog kan du sikre dig at dit svar IKKE bliver vist som et svar. Og det er ved at tilføje følgende kode til din meta beskrivelse:

 <meta name=“googlebot“ content=“nosnippet“>

Så som så meget andet så gælder reglen at – “Indhold er konge”. Hvis du på 200 karakterer er i stand til at give et kvalificeret svar på et spørgsmål, har du “måske” chancen for at blive vist som et udvalgt uddrag/featured snippet.

Held og lykke!!

Brug for hjælp?

Jeg vil gerne hjælpe dig med din kommende online succes. Så tøv ikke med at kontakte mig. Du kan kontakte mig på denne side: 
www.kimvesterbirk.dk/kontakt/ , ringe til mig på 29836420 eller skrive mig en mail på hej@kimvesterbirk.dk